Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bach – Luther Cellosuites

20 september, 2023 @ 12:30 13:30

De Evangelisch-Lutherse Kerk Arnhem en Theater van de Heelheid organiseren samen deze ontroerende muziektheatervertelling over de zoektocht naar harmonie.

De cellosuites van Johann Sebastian Bach zijn wereldberoemd. Maar wat weten we eigenlijk van de componist en de tijd waarin hij ze schreef? Acteur Thomas de Bres en cellist Joris van Haaften nemen je mee op reis naar het Hof van Köthen in de periode rond 1720.

Een tijd die net als nu in het teken stond van grote veranderingen. De Evangelisch-Lutherse kerk Arnhem en Theater van de Heelheid organiseren samen de ontroerende muziektheatervertelling Bach Luther over de zoektocht naar harmonie. Zondag 8 oktober in Wijkcentrum De Bakermat aan de Van Nispenstraat 139 in Arnhem. Aanvang 12.30 uur. Duur 60 minuten

Luister naar Bach’s muzikale en persoonlijke zoektocht naar vrijheid. Hoe Luther zijn levenslange inspiratiebron en anker was. Naar zijn onstuimige verleden, zijn gevangenschap, het experimenteren met muziekinstrumenten en het verlies van zijn vrouw Maria. Het verhaal is geschreven op basis van brieven van Bach en historische documenten en wordt afgewisseld met delen van de cellosuites, gespeeld op twee verschillende cello’s, waarvan één uit de 18e eeuw, de tijd van deze vertelling. Muziek en spel vullen elkaar aan en geven elkaar context in een unieke combinatie van performance, spel en muziek.

De cellosuites van Johann Sebastian Bach zijn wereldberoemd. Maar wat weten we eigenlijk van de componist en de tijd waarin hij ze schreef?
Acteur Thomas de Bres en cellist Joris van Haaften nemen je mee op reis naar het Hof van Köthen in de periode rond 1720. Een tijd die net als nu in het teken stond van grote veranderingen.
Luister naar Bach’s muzikale en persoonlijke zoektocht naar vrijheid. Hoe Luther zijn levenslange inspiratiebron en anker was. Naar zijn onstuimige verleden, zijn gevangenschap, het experimenteren met muziekinstrumenten en het verlies van zijn vrouw Maria. Zo leren we de mens Bach in al zijn facetten tijdens deze periode van zijn leven kennen.

Het verhaal is geschreven op basis van brieven van Bach en historische documenten en wordt afgewisseld met delen van de prachtige cellosuites, gespeeld op twee verschillende cello’s, waarvan één uit de 18e eeuw, de tijd van onze vertelling.
Muziek en spel vullen elkaar aan en geven elkaar context in een unieke combinatie van performance, spel en muziek.
De voorstelling speelde voor het eerst als opening van Bachweek van 2022 in het Luthermuseum. Nu is de voorstelling helemaal te bewonderen!

Wanneer: zondag 8 oktober 12:30-13:30 uur (inloop vanaf 12.15 uur)
Waar: De Bakermat Rembrandtzaal
Entree: € 17,50 p.p. Tickets via https://www.wijkcentrumbakermat.nl/8-oktober-bach-luther-cellosuites/

image_pdfimage_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *