Heggeweer, een film over agrarisch natuurbeheer

 Agrarisch natuurbeheer levert mooie natuur op. En heerlijke gezonde producten uit de regio. Dat is wat deze film laat zien.

De natuur van de boeren
De agrarische natuurvereniging Vereniging Streekbeheer Rijnstromen (VSR) is een groep grondeigenaren, vooral boeren, die op hun grond natuurbeheer uitvoeren.

Ze graven poelen voor amfibieën, leggen akkerranden aan, gaan pas maaien als de weidevogels uitgebroed zijn, planten nieuwe heggen en hagen of leggen zelfs een plasdras gebied aan. Een gedeelte van het gebied van de VSR ligt in de gemeente Arnhem en het is ook daar, waar dankzij het uitgesteld maaien, een zeer zeldzame populatie van de Knautiabij gevonden is op een dijkje bij het Velperbroekcircuit!

In de film zien we veel weidevogels, insecten, parende ringslangen, een jagende velduil en nog veel meer bijzondere natuur als resultaat van deze maatregelen.

Boeren krijgen hiervoor een vergoeding van de provincie. De VSR bestaat 25 jaar en heeft voor deze gelegenheid een film laten maken over de opbrengsten van agrarisch natuurbeheer: mooie natuur. De natuur van de boeren.

Camera en regie: Erik den Boer en Bram Sturm.

Waar: bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek
Entree: €5,-
Programma
De avond start met een proeverij van lokale producten van boeren uit de film. Hierna wordt de film vertoond met aansluitend een zaalgesprek en borrel.

19:00u           inloop met lokale proeverij (buiten bij mooi weer)
20:00u          start film
21:00u           zaalgesprek + aansluitend borrel
22:00u          einde programma

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van lokale boeren en gemeente Arnhem.