Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing over sporen van het slavernijverleden in Arnhem

23 mei @ 19:30 21:30

De gemeente Arnhem liet onderzoek doen naar sporen van het slavernijverleden in Arnhem (www.arnhem.nl/slavernijverleden). Dat leverde veel nieuwe informatie en inzichten op. Wij willen u daar graag meer over vertellen tijdens een lezing o.a. op 23 mei in de Bakermat.

Zo weten we bijvoorbeeld dat Arnhemse bestuurders persoonlijk én namens Arnhem medeverantwoordelijk waren voor koloniaal- en slavernijbeleid. Maar ook dat Arnhemse families voordeel hebben gehaald uit de slavenhandel en veel Arnhemse landgoederen en parken mede voortgekomen zijn uit slavernijgelden.

U gaat met andere ogen naar onze stad kijken en u komt meer te weten over uw eigen omgeving. We staan ook stil bij hoe het slavernijverleden nog steeds doorwerkt in ons dagelijks leven en hoe dat in de Arnhemse samenleving beleefd wordt.

De lezing in de Bakermat is op donderdagavond 23 mei van 19.30 – 21.30 uur en vindt plaats in de huiskamer, zie ook https://www.wijkcentrumbakermat.nl/donderdag-23-mei-lezing-over-sporen-van-het-arnhemse-slavernijverleden-in-de-stad/

U kunt de lezing ook volgen op andere data en anders locaties te weten:

  • zaterdagavond 8 juni  in Huis voor de Wijk (Immerloo)
  • donderdagavond 27 juni in Rozet (Centrum)

Deelname is gratis en voor iedereen die geïnteresseerd is in het slavernijverleden van Arnhem.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.arnhem.nl/lezingen

image_pdfimage_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *