Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opening tentoonstelling “Aan de Oevers” van Levi Overvest in de Bakermat

20 juli @ 15:30 17:00

De expositie omvat schilderijen en keramische borden. Voor deze opening wordt iedereen van harte uitgenodigd. De expositie is tot 27 oktober te zien in de Rembrandtzaal op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Levi Overvest streeft er altijd naar om zijn kunstpraktijk te verleggen buiten zijn traditionele media en om een connectie te maken met de wereld om zich heen. Voor deze expositie heeft hij dan ook twee jonge makers uitgenodigd om op zijn werk te reageren.

Bij de opening zal Milan Hendriks een stuk klein theater opvoeren dat hij speciaal voor deze expositie heeft gemaakt. Om het theater en de beeldende kunst met elkaar te verbinden is de scenografie van de expositie door Klaar Straatman gedaan. Alle twee jonge makers wonen in de buurt.   

Levi Overvest (25) is de eerste jonge kunstenaar die een solotentoonstelling heeft in de Bakermat. Levi woont in Arnhem, in de Burgemeesterswijk. Levi studeert in 2023 af aan de Arnhemse kunstacademie ArtEZ.  Hij kiest voor de richting Fine Art.

Levi werkt als autonoom kunstenaar. Sinds een half jaar heeft hij een atelier in de voormalige Agfa-ontwikkelcentrale aan de Conradweg. Levi is de kleinzoon van de inmiddels overleden kunstenaar Ad Gerritsen.

In zijn werk gebruikt Levi historische, literaire, religieuze en mythische verhalen als onderwerp. Dat uit zich in levensgrote schilderijen die vaak de barrière van het tweedimensionale doek doorbreken en zo de kijker in de voorstelling trekt.

Aan zijn onderwerp stelt Levi zich slechts één eis: ze zeggen iets over wat het betekent om mens te zijn en onderzoekt hij de menselijke natuur en de complexiteit van goed en kwaad.

Zijn schilderijen gaan over liefde, over onmacht en eergevoelens, over recht en over familieverhoudingen. Aan de hand van culturele en historische verhalen onderzoekt Levi wat deze thema’s voor hem betekenen. Het fascineert Levi hoe andere mensen in dezelfde situatie anders kunnen denken. Door zijn gedachtegoed in het materiaal van het schilderij te leggen hoopt hij dat het een eigen leven gaat leiden en dat hij zich zo kan ontworstelen aan zijn eigen denkbeeld. 

Na zijn afstuderen heeft hij een stipendium van Stichting Tiny V gekregen waarmee hij heeft kunnen investeren in zijn kunstpraktijk. Hij kocht o.a. een oven en is ook met klei aan de slag gegaan. Hij maakt een serie borden  ‘’Staats Hoofden” met revolutionairen die onthoofd werden tijdens de Franse Revolutie.

Ook heeft hij meegedaan aan het Apprentice/Master programma van Kunstpodium T in Tilburg waarbij hij, samen met 3 andere net afgestudeerden, heeft kunnen exposeren met Henk Visch. Recentelijk is Levi uitgenodigd bij de podcast van NPO1, genaamd jongstof. Voor een verdere toelichting op zijn praktijk en om Levi wat beter te leren kunt u hier de aflevering terugluisteren: https://www.nporadio1.nl/podcasts/kunststof/109588/jongstof-levi-overvest-kunstenaar

De foto bij dit bericht is gemaakt door Henk Donkers

image_pdfimage_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *