Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wijkuitje: Koepelgevangenis mét ontsnapping

26 november, 2023 @ 13:45

De wijkvereniging organiseert regelmatig uitjes voor wijkbewoners. Door Covid-19 kon dat een tijd niet, maar vorig jaar hebben we de draad weer opgepakt met een uitje naar het vernieuwde Museum voor Moderne Kunst.  
Voor  zondagmiddag 26 november hebben we een nieuw uitje bedacht naar de imposante Koepelgevangenis in Arnhem. Van buiten bij de meesten natuurlijk bekend, van binnen wellicht niet. 
Op het programma staan een rondleiding en een afsluitend drankje en hapje en wie dat wil, kan meedoen met The Dome Escape.   

Rondleiding 
Met een ex-bewaker neem je een kijkje in de cellen, isoleerafdeling, Kapel en luchtkooien. Onze gids vertelt over het dagelijks leven tussen de gevangenismuren, de mensen die er gevangen zaten, de geschiedenis van de Koepelgevangenis, die in 1883 is gebouwd, en de rol ervan in de Tweede Wereldoorlog.  

The Dome Escape? 
Liefhebbers (vanaf 16 jaar) kunnen meedoen aan The Dome Escape. Kruip in de huid van een gevangene en probeer met je groep te ontsnappen uit de zwaarbeveiligde Koepelgevangenis. Wie gaat deze uitdaging aan? 

Wanneer ? 

  • Wil je ALLEEN meedoen met de rondleiding en aansluitende borrel:  kom dan om 15.30 uur voor de gevangenispoort.  
  • Wil je behalve aan de rondleiding OOK meedoen aan de Dome Escape: kom dan om 13.45 uur.  

Na afloop komen alle deelnemers weer bij elkaar voor een drankje en hapje. De middag eindigt uiterlijk om 17.30 uur. 

Opgeven en kosten 

  • Deelname aan het hele programma (Dome Escape, rondleiding, borrel) bedraagt €12,50 per persoon. Kom je met je gezin, dan betaal je €30,-. Dome Escape heeft een minimale leeftijd van 14 jaar. 
  • Doe je alleen mee aan de rondleiding en de borrel, dan is de bijdrage €5,00.  

Wil je meedoen, stuur dan een mail naar  en vermeld je naam, 06-nummer en keuze. Geef ook aan met hoeveel mensen je komt, en of je als gezin komt. 
Je krijgt daarna een bevestiging en vervolgens een betaalverzoek.  

Bestuur wijkvereniging Penseelstreek 

image_pdfimage_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *